white-volvo-semi-truck-on-side-of-road-2199293

 

Belarusz vízumok kamionsofőröknek

 

Egyszerűen, gyorsan,

akár 1 nap alatt!

 

 

belarus (2)

 

Utazás Belaruszba 

 

vízum nélkül és vízummal

Belarusz vízumtájékoztató

Egy ideje könnyített módon is be lehet lépni Belaruszba, akár vízum nélkül is.

Vízummentes beutazás feltételei Belaruszba:

  • maximum 30 nap tartózkodás esetén
  • a Minszki Nemzetközi Repülőtérre érkező és innen is távozó utazók részére
  • turista, üzleti és magán célú utazásra (diplomata, szolgálati és speciális útlevéllel utazókra nem vonatkozik a vízummentesség)
    érvényes útlevél
  • minimum 10.000 EUR fedezetű, Belaruszban is érvényes utasbiztosítás (kinyomtatott kötvénnyel)
  • napi 22 eurónak megfelelő pénzösszeg, 30 napos tartózkodás esetén 535 eurónak megfelelő pénzösszeg (belarusz rubelben vagy más valutában)

A vízummentesség nem vonatkozik azokra az utasokra, akik oroszországi repülőjáratokkal érkeznek a Belarusz Köztársaságba, továbbá azokra sem, akik Oroszországba kívánnak tovább repülni. Az ilyen utazásokhoz továbbra is szükséges előzetesen vízumot igényelni!

Fontos tudni, hogy az öt munkanapot meghaladó tartózkodás esetén kötelező a Belarusz Belügyminisztérium Állampolgársági és Migrációs Főosztályának lakóhely szerinti (városi/kerületi) kirendeltségén történő bejelentkezés. A hotelek és egyéb kollektív szálláshelyek elvégzik vendégeik bejelentkezését. Magánszemélynél történő szállás esetén viszont mindenképpen magunknak (vagy a szállásadónak) kell elintézni.

Akik nem felelnek meg a vízummentesség feltételeinek

A  gépkocsival, vonattal, esetleg gyalogosan Belaruszba érkezőknek - így a tehergépkocsi vezetőknek is, illetve az Oroszorszországba, illetve onnan érkezőknek továbbra is szükséges vízumot igényelni!

A vízum igényléséhez szükséges dokumentumok összeállítása ugyan elvégezhető mindenki által, de tapasztalataink szerint sokszor szerencsésebb, ha egy, a konzulátus szabályait és munkatársait is ismerő, tapasztalt segítséget veszel igénybe. 

Legalábbis, ha fontos neked az időd!

Gondolj csak bele. A konzulátus Budapest nagyon szép, de kevésbé frekventált helyén található, így az odautazás sem tömegközlekedéssel, sem autóval nem a leggyorsabb.
Ha sikerült elsőre beadnod minden papírt és nem kell hiánypótlással ismét megtenned ezt az utat, akkor is a következő utad a bankba fog vezetni, mert csak itt tudod befizetni a vízum díját. Ha szerencséd van és nem kell sokat várnod, akkor egy picit jobban jártál, bár a mi tapasztalatunk szerint átlagosan lagalább félóra a várakozás.
Miután elmentél a konzulátusra, majd onnan a bankba, jön a következő utazás, amikor visszamész a konzulátusra a kész vízumodért.
Ha budapesti vagy, ez akkor is kicsit sok szaladgálni való, de ha netán vidékről érkezel, akkor két teljes napod is rámehet.

Mi kitöltjük helyetted a vízumkérő lapot, összeállítjuk a szükséges dokumentumokat, elvisszük a konzulátusra és beadjuk, befizetjük a díját a bankba és a kész vízumot elhozzuk Neked. Ha akarod, még az irodánkba sem kell bejönnöd!

Szóval, ha neked drágább az időd, akkor gondold meg!

Sokkal többet takarítunk meg Neked, mint az a 8.800,- Ft,  amennyibe az egész segítségünk kerül.

Ha szeretnéd, hogy segítsünk a belarusz vízum megszerzésében, akkor itt kérheted. 2 órán belül jelentkezünk és megbeszéljük a részleteket.

Belorusz vízum illeték árai

12 éves kor felett minden vízum díja egységes. (12 éves korig a vízum ingyenes)

 

A vízum kiadásának ideje 1-2 munkanap

70 Euro (vagy annak megfelelő forint)

 

A vízumügyintézés díja  br. 8.800 Ft

Azért, hogy neked minél kényelmesebb legyen, a belorusz vízumhoz szükséges dokumentumokat eljuttathatod hozzánk személyesen, postai úton vagy egy megbízott személy (futár) által. Ha többen utaztok, akkor is elég, ha csak az egyikőtök jön el hozzánk.

Az elkészült vízumot akár Te, akár egy megbízott személy (futár) is átveheti az irodánkban, de kérésedre elküldjük postai úton is.

Ügyfélfogadás: előzetes időpőntegyeztetés alapján!
Címünk: 1062 Budapest, Andrássy út 100. II. emelet 219.

Nem találtunk bejegyzést